Beskikket advokat, forsvar

Beskikket Advokat / Forsvar

Hvad er en beskikket advokat? I forbindelse med en straffesag er en beskikket forsvarer den advokat som hjælper dig. Under behandling af sagen er den beskikkede forsvarers opgave, at sørge for at tingene går rigtigt til og varetage dine interesser.

I langt de fleste straffesager er du berettiget til en beskikket advokat til at forsvare dig. Omkostningerne til en beskikket forsvarsadvokat udredes af det offentlige, indtil der ligger en afgørelse i sagen.

Regler og rettigheder

Allerede fra det tidspunkt hvor du bliver sigtet i en straffesag, har du som udgangspunkt ret til en beskikket forsvarer. Det er politiets pligt, at vejlede dig om muligheden for at få en beskikket forsvarer. Som sigtet har du mulighed for, at bede om en bestemt advokat. Hvis ikke den sigtede har nogle ønsker til en bestemt forsvarsadvokat tildeles en af retten. Som udgangspunkt er det muligt at skifte forsvarer undervejs.

Hvis du bliver dømt i sagen, skal du som udgangspunkt betale omkostningerne med sagen. Den største del af omkostningerne er som oftest salæret til din beskikket advokat. Forsvarsadvokatens salær er som udgangspunkt beregnet ud fra faste takster.

Ved frifindelse skal du derimod ikke betale omkostningerne til din beskikkede forsvarer. Omkostningen til sagen betales i stedet af det offentlige.

Indsigt i den enkelte

Grundlaget for vores arbejde bygger på indsigt i den enkelte kunde og kærneværdierne nærvær, ærlighed og relationer. Uanset hvilken straffesag der er tale om, arbejder vi altid benhårdt på at varetage dine interesser – hos os får alle den bedste service.

Søger du en beskikket advokat til at varetage dine interesser i en straffesag. Er du altid velkommen til at kontakte Kristian pr. tlf: 53 54 65 60 eller pr. mail: kristian@advokatfirmaetindsigt.dk for en indledende, gratis og uforpligtende drøftelse af din sag. Hos Advokatfirmaet INDSIGT har vi kontor i både Aalborg og Hjørring.


Kristian Regnar Pedersen

Kristian Regnar Pedersen

Advokat

53 54 65 60

Mette Veggerby Sørensen

Mette Veggerby Sørensen

Sagsbehandler

93 39 40 30

Gitte Døi

Gitte Døi

Sagsbehandler

54 58 16 99