Samlevertestamente

Samlevertestamente

Efter dansk lovgivning har samlevende ikke arveret efter hinanden, uanset hvor mange år de har boet sammen. Hvis ikke forældrene er gift er de retmæssige arvinger børnene eller lignende. Det er derfor vigtigt, hvis man som samlevende og ønsker at sikre hinanden, får oprette testamente.

Ved ægteskab, vil den efterladte ægtefælle automatisk arve hele den afdødes formue, hvis der ikke er børn. En samlever vil i samme situation intet arve. Her går den afdøde samlevers formue til dennes forældre, eller søskende.

Hvis ægteskab ikke er den rette løsning for jer

Det er ikke alle par, hvor ægteskab er den rette løsning. Hvis I ikke ønsker ægteskab kan et gensidigt samlevertestamente eller et udvidet samlevertestamente, være en mulig løsning for jer. I et gensidigt samlevertestamente får I som samlevende par mulighed for, at indsætte hinanden som arvinger af alt, der ikke er tvangsarv.

Det vil sige, at i tilfælde hvor den afdøde har børn, kan samleveren testamenteres op til 7/8 af den afdødes formue. I forhold hvor den afdøde ikke har børn, kan samleveren testamenteres hele formuen.

Professionel råd og vejledning til oprettelse af samlevertestamente

Der er en række regler og retningslinjer, som skal overholdes i forbindelse med oprettelse af et testamente. Hos Advokatfirmaet INDSIGT er vi altid behjælpelige med råd og vejledning, hvis I som samlevende par ønsker at sikrer hinanden. Vi rådgiver gerne i forhold til valg af samlevertestamente og undersøger, om I opfylder kravene for oprettelse af et udvidet samlevertestamente.

Søger I et professionelt syn på jeres situation som samlevende? Eller ønsker I at sikrer hinanden i fremtiden? I er altid velkommen til at kontakte Kristian pr. tlf: 53 54 65 60 eller pr. mail: kristian@advokatfirmaetindsigt.dk for en indledende, gratis og uforpligtende drøftelse af jeres situation. Hos Advokatfirmaet INDSIGT har vi kunder i hele Nordjylland, som vi hjælper fra vores kontorer i Aalborg og Hjørring.


Kristian Regnar Pedersen

Kristian Regnar Pedersen

Advokat

53 54 65 60

Mette Veggerby Sørensen

Mette Veggerby Sørensen

Sagsbehandler

93 39 40 30

Gitte Døi

Gitte Døi

Sagsbehandler

54 58 16 99