Familieoverdragelse af fast ejendom

Familieoverdragelse af fast ejendom

Det sker ofte, at familiemedlemmer ønsker at overdrage en ejendom til hinanden med henblik på at beholde eksempelvis et sommerhus i familiens eje.

Værdiansættelse

I den forbindelse er der særlige regler for værdiansættelsen. Man kan naturligvis vælge at handle til den pris, som en mægler vurderer ejendommen til, hvilket ikke vil medføre udfordringer.

Herudover kan man vælge at handle til en lavere pris, som udgør den offentlige ejendomsvurdering +/- 15%. Dette kræver dag, at man ikke kender anden værdi på ejendommen.

Fx må en ejendom ikke nyligt være vurderet af en ejendomsmægler, for at verificere prisen. Dette kan i givet fald få skattemæssige konsekvenser, da en del af ejendommen i så fald vil kunne betegnes som en gave.

Såfremt man ønsker at handle til en lavere pris, og dermed give en gave over det årlige skattefrie beløb, sker dette ved, at der udarbejdes en gaveanmeldelse til SKAT i forbindelse med overdragelse af ejendommen. SKAT konstaterer ved denne anmeldelse, om de er enige i gavens størrelse. Herved godkender SKAT således også indirekte værdiansættelsen af ejendommen.

Advokatbistand

I forbindelse med familieoverdragelser er det en god ide at kontakte advokat Kristian Regnar Pedersen, som har stor indsigt i – og erfaring med ovenstående. Kristian kan rådgive om relevante konsekvenser af overdragelsen.

INDSIGT står altid gerne til rådighed for en gratis og uforpligtende drøftelse af din sag, så dine muligheder kan blive afdækket, inden sagen igangsættes.

Du er velkommen til at kontakte Kristian pr. telefon; 53546560 eller pr. mail; kristian@advokatfirmaetindsigt.dk. Du kan ligeledes kontakte Kristians sekretær, Mette Veggerby Sørensen, på telefon; 88444030 eller pr. mail; mette@advokatfirmaetindsigt.dk, for at aftale et telefonmøde.

Kontakt INDSIGT

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Advokatfirmaet INDSIGT © 2023︳
CVR: 40592164︳
Konto nr. 9217-2075499054
Advokatfirmaet indsigt @ 2023
CVR: 40592164
Konto nr. 8142-2075499054