Bliver forældrene på baggrund af ovenstående ikke enige om samvær, vil Familieretshuset kunne træffe afgørelse omkring uvæsentlige ændringer af samvær. Skal der derimod træffes afgørelse om væsentlige ændringer af samvær – typisk en ændring på 2 dage eller derover – oversendes sagen til Familieretten med henblik på en afgørelse.
Fri proces og retshjælp
I visse situationer kan opnås retshjælp eller fri proces til førelse af disse sager ved Familieretten, således at du ikke selv skal afholde udgifter til advokatbistand.
Samværsordningen
Afgørende for hvilket samvær der fastsættes af Familieretten er, hvad der er bedst for barnet/børnene – dog med den begrænsning, at barnet/børnene skal være mindst halvdelen af tiden ved den forælder, som har bopæl.
Samværsordninger fastsættes typisk over en 14 dages periode, således at man fx kan have en 7/7 ordning eller 9/5 ordning.
Man skal særligt være opmærksom på i disse sager, at man ikke får medhold i en samværsordning, som betegnes ’deleordning’, hvilket en 7/7 ordning eller 6/8 ordning gør, medmindre der er et godt samarbejde mellem forældrene.
Herudover skal der fastsættes feriesamvær, så barnet/børnene ser samværsforælderen i ferieperioder.
Alle afgørelser i ovennævnte sager baseres alene på barnets tarv og dermed, hvad der er bedst for barnet/børnene, og således ikke ud fra forældrenes behov. Der lægges hermed vægt på, transporttid til skole, fritidsaktiviteter, forældres mulighed for at hjælpe barnet/børnene med lektier og lignende.
Advokatbistand
Advokat Kristian Regnar Pedersen har stor erfaring med rådgivning i forbindelse med- og udarbejdelse af samværsaftaler. Du er altid velkommen til at kontakte INDSIGT med henblik på en gratis og uforpligtende drøftelse af dine muligheder i din konkrete sag.
Kristian kan kontaktes direkte pr. telefon; 53546560 eller pr. mail; kristian@advokatfirmaetindsigt.dk. Du kan ligeledes kontakte Kristians sekretær, Mette Veggerby Sørensen, på telefon; 88444030 eller pr. mail; mette@advokatfirmaetindsigt.dk, for at aftale et telefonmøde.